ఆంధ్రప్రదేశ్‌ గ్రామ స‌చివాల‌య > ఇంజినీరింగ్‌ అసిస్టెంట్లు

Model Questions

1. Which of the following process is used to produce finished (smoothly accurate) surfaces, is
A) lapping B) planning C) slotting D) honing

2. In Metal Spraying, the metal used for deposition may be in the form of
A) Wire B) Powder
C) Either wire or powder
D) Neither wire nor powder

3. Line composed of closely and evenly spaced short dashes in a drawing represents
A) visible edges B) hidden edges
C) hatching D) pitch circle of gears

4. The dimension figure for radius of a circle should be preceded by
A) R B) CR C) SR D) RAD

5. A curve drawn for Boyle’s law (PV = constant) on a P-V chart has a characteristic shape of
A) ellipse B) parabola
C) oblique hyperbola
D) rectangular hyperbola

6. The included angle of a hexagon is
A) 30° B) 60° C) 120° D) 150°

7. If an object lies in third quadrant, its position with respect to reference planes will be
A) in front of V.P, above H.P.
B) behind V.P, above H.P.
C) behind V.P, below H.P.
D) in front of V.P, below H.P.

8. Which of the following object gives a circular section, when it is cut completely by a section plane (irrespective of the angle of the section plane)
A) Cylinder B) Sphere
C) Cone D) Circular lamina

9. Contours of different elevations cross each other in case of a
A) vertical cliff B) overhanging cliff
C) ridge D) valley

10. The still water surface of a pond represents a ______ surface.
A) flat B) level C) horizontal D) vertical

11. At magnetic poles, dip of a magnetic needle is
A) 0° B) 45° C) 90° D) 180°

12. The real image of an object formed by the objective, must lie
A) in the plane of cross hairs
B) at the centre of the telescope
C) at the optical centre of the eye-piece
D) anywhere inside the telescope

Answers:
1-A; 2-C; 3-B; 4-B; 5-D; 6-C; 7-C; 8-B; 9-B; 10-B; 11-C; 12-A.


వై.వి. గోపాల కృష్ణమూర్తి
Posted on 29-08-2019