ఆంధ్రప్రదేశ్‌ గ్రామ స‌చివాల‌య > ఇంజినీరింగ్‌ అసిస్టెంట్లు

Model Questions

1. Which of the following Benchmarks, is assumed for a small project?
A) GTS Benchmark B) Benchmark C) Arbitrary Benchmark D) Temporary Benchmark

2. The instrument used for setting right angles in chain survey is
A) Compass B) Prism C) Alidade D) Cross-staff

3. What is declination in compass survey?
A) Angle between true and magnetic meridian
B) Angle between fore bearing and back bearing
C) Vertical angel between magnetic needle and horizontal
D) Angle between WCB and Quadrant bearing

4. WCB of a line is 180°, its quadrant bearing is :
A) S90°E B) S90°W C) N0°W D) S0°E

5. Transit rule for correction of traverse is adopted when?
A) Linear measurements are accurate
B) Angular measurements are accurate
C) Both angular and linear measurements are accurate
D) Both angular and linear measurements have errors

6. The instrument which is used to measure both the static pressure as well as stagnation pressure in a pipe.
A) Pitot tube B) Venturi meter C) Pitot-static tube D) Orifice meter

7. A steady-non-uniform flow is through
A) a tapering pipe at a constant rate
B) a trapering pipe at either increasing or decreasing rate
C) along pipe at increasing rate
D) along pipe at decreasing rate

8. Velocity of flow at a particular point is reduced to zero, which is known as
A) Starting point B) End point C) Centre point D) Stagnation point

9. When a liquid jet of cross sectional area a and velocity V strikes a stationary curved vane at its centre, the force exerted on the vane in the direction of jet is equal to

10. Continuity equation in Cartesian coordinate for incompressible flow is given as

Answers: 1-C; 2-D; 3-A; 4-D; 5-B; 6-C; 7-A; 8-D; 9-D; 10-C A


వై.వి. గోపాల కృష్ణమూర్తి
Posted on 30-08-2019